Search This Blog

May 4, 2010

Gembira+Takut+Celaru=aku.



Gembira.
1.dpt lesen P!!!!!!!!!!!!!!!!hahaha.lepas satu beban.
2.balik kg.happy kot kelik klate.:D
3.haaaa...yg no. 3 ni aku x taw nk kata happy ker..sedih ker..ok.ceritanya aku dpt Diploma Mikrobiologi kat UiTM.kat NOgori 9 nun di kolo pilah nun..eden pun x taw lahh..adolah den tgk jgk gambo kat ader blog hamba Allah yg skang sdg berbelajar di sano ehh..agak baru laie lahh..mcm best..setakat pukul 2253 ni..hati aku dah 60% ker diploma dah..cz aku cm x condifent jo nk masuk matrik....huhu.byk gak aku dpt psl menda ni...dri pakcik aku yg berkerjo di uitm puncak perdana nun..byk jgk dio tulun carik2 psl mikrobiologi ni..hihi.sgtlah berterima kasih daun kesum pd beliau..dan juga isterinya yg baik lgi cantik itu..hikhik..(over plak aku..dah la poyo ckp nogori..maaf org nogori..:))

Takut.
kalaulah aku confirm masuk uitm tuh..aku takut...life kat sner nti...zmn skang kan mcm2 jdi...ermm..aku hrp dpt teman yg baik dan boleh mmbntu sama2 ke jln yg diredhai-Nya...aku pun bukan baik mne kan?so,aku hrp msuk u nti dpt mnmbh lagi ilmu yg kurg dlm cereblum,hypothalamus,gland2 aku nih sume...(maaf,sy poyo lagi..bajet bio A+//hehe)..ilmu untuk dunia..dan juga bkln di akhirat..amin.insyaAllah...slalu org ckp kiter kner jugak berdpn dgn sume bnda tuh...it's all depend kat diri kita,cmner kiter handle benda tu kan??ermm...last2 kner muhasabah diri sndri...sapa lagi nk jaga diri kiter kalo bukan kiter..kan?huh.apepun,kuatkn diri aku!!!go go mayo!!!!


"Ya Allah,engkau permudahaknlah perjalanan hidupuku ini...kuatkan semangatku..tunjukakanlah jln yg terbaik untukku..dan jln yg engkau redhai..Ya Allah,Ya arhamanrahimin..amin."

5 comments:

faeyn said...

xpe mayo , jangan takut utk melangkah setapak ke hadapan . jgn risau nnt mayo akn jmpe kwn2 yg baik mcm kat ph tapi jgn lpe plak kat kte tau ?(:

.jasz. said...

mayo..insyaAllah dipermudahkan.. :)

evasofea (bukan nama sebenar) said...

faeyn:insyaAllah..aminn..papepun Ph d best ever!!!.faeyn nti kim slm kt kulim eh??pelukkn pintu pgr tuh ntuk kiter..huuu..x de jodoh kiter ngan kulim..huu.x kan lupa punya kat faeyn and sumaa kngn kat ph..:"(.asal aku cm emo ni?tp mmg emo punnn...aigoooo~\
jas:aminn.insyaAllah.i leb u baby!:D.:putnam:.bff<3

syahidah fazil said...

mayo..aku xdpt P lg..kantoi parking lorh..lol..
weyh apa2 pn dlm idop kptsn kita sendri yg pntg..pndpt org kita bleyh terima tp kptusan diri sendri lbeyh pnting keyh!!!
all da best bebeh!! miss u a lot..

.jasz. said...

weh korunk,aku sedeyh la bile korunk ckp cmtu.semlm tetibe nape sedeyh sgt sampai menitik la jugak 1 2 aor mata bile sume org nk pigi matriks,asasi,dip.aku syg korunk!! :((

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...