Search This Blog

Dec 30, 2010

Tolong!mintak tolong sangattt!

Assalamualaikum sume!hehe.
ni saya nak mintak tolongg boleh??
boleh bgtaw saya kanapa dan mangapa segala bnda profile,traffic,chatbox sume tuh(tak taw nk describe as ape..heheh) jdi terletak kt bwh???saya dah edit dah layout design tuh..tp x jadi2 ponn..pleasee helpppp me !huwarghhh.
kerjasama anda disudahi dgn terimaa kasehhhhhh.

pening ahhh edit blog nih..aigoooo -_____-"
*tetibe rasa nk 'bersara' dari dunia blog..haha.;p*

Dec 29, 2010

Tahniah Malaysia !

Amaran!!
penulis berada di dalam keadaan agak suamsuam eksaited,tp masih lagi penuh ketenangan.cehwahhhh;p
taraaaaa~~:D


Alhamdulillah.kita Piala AFF Suzuki 2010 menjadi milik kita!!
!
Tahniah pemain malaysia semuanyaa,dan jurulatih Malaysia K.Rajagobal atas segala usaha anda!!





mari kita imbas kembali detik awal jerih pasukan malaysia pada mulanya,kita di belasah 5-1 oleh pasukan Indonesia,namun kita terus maju melangkah setapak demi setapak hingga akhrinya piala tersebut menjadi milik kita.
ini membuktikan,kegagalan itu bukanlah titik noktah bagi semuanya,bahkan ia merupakan satu permulaan bagi kita untuk terus bangkit...jangan kita berputus asa dan terus mendaki hingga ke puncak...itulah pengajaran yang kita perlu ambil dari permainan ini..jangan hanya melihat kemenangan,tapi bagaimana kemenangan itu diperolehi..

TAHNIAH sekali laggiii pemain Malaysia,jurulatih,pegawai2 dan semestinya PENYOKONG MALAYSIA!RAKYAT MALAYSIA!INGATLAH WALAU JATUH NAIK MALAYSIA,KITA TETAP BERSAMA MALAYSIA!MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!GOMO MALAYSIA GOMO!(ye,saya org kelate.hihihi);p

Dec 20, 2010

TAG yg tidak diTAG.keh3.

1. Apa benda penting dalam hidup anda?
ok.bbenda eh?erm.CERMIN MATA berpower 600++.tnpanya,sy 'buta".hihi.

2. Benda terakhir yang anda beli guna duit anda?
shawl stripes2.*bkl buat bisness dgn cikFD(fesyen disaster)*hoooyeah !hooyeah!*

3. Di manakah tempat anda akan melangsungkan perkahwinan anda dan apakah temanya nanti?
tah laa.tak pikir lagi.tp,kalo putih merah ok x ?*mcm PBSM plak nti*kah4.

4. Adakah anda sedang bercinta sekarang?
ha'ah.dengan siapa?haa.itu kita tak tahu.LOL ;p

5. Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda?
selama-lamanya.sbb Dia yg ciptakan sy.:)


6. Di mana anda selalu jumpa kekasih anda?
waktu solat.:)bila2 masa Dia ada utk saya dan juga anda.

7. Novel/majalah/buku terakhir dibeli anda ?
novel:versus by Hlovate.<3
majalah:Solusi.<3
buku:Chemistry by Silberberg.:O haha

8. Siapakah nama penuh anda?
Az.wa.nis.So.fe.a.As.ma.di

9. Antara mak dengan ayah yang mana anda lebih mesra?
Dua2 i mesra yaww.<3>
sayang mama,sayang ayah,ayangg semuaaaa!(mood lagu:anak beruang yg kita nyanyi masa kiter nk lukis beruang tuh.x tahu?ermm.xpe.;D)

10. Namakan orang yang anda betul2x nak jumpa dalam hidup anda?
sapo eh?bkl suami i.*auwww gatal dah* ;p

11. Adakah anda basuh baju anda sendiri?
sekarang tak.mesin basuh sedia mmbantu.
sanggup korek tabung syiling housem8 nk tukar duit syiling nk basuh baju.rm2.50 sanggup,walpon duit dah makin tipis.

12. Di manakah tempat anda betul2x nak pergi?
KOREAAAAAA!
tp,mak aku mrh.pegi Mekah dulu baru nk gi tmpt lainn...kih3.:)

13. Pilih satu "peluk" atau "cium"?
untuk sape soalan ini ?;D
dua2 x boleh?kahkahkah

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag.
x de org bagi pon.aku amik sndiri.HAHAHAHA.*GILA X MALU*.keh3.
tp nk ckp jugak psl org yg aku maek nih.
cikFaza:
1.aku jumpa dier kt Pengkalan Hulu
2.mula2 jumpa aku ingt dier sombong,tp sbenanyer sgt best kwn dgn dier.lawak!btol x tipu.<3
3.mentor Addmath ku yg sgt-pandai-gila-rajin.*aku respek kt mentor2 addmath nih.hehe.cz aku mmg "kureng" sket addmath.*haha.sapa terror addmath?mehmeh aku nak respek.!i selluttttt u laahhh!:D

15. Lima benda yang disayangi dalam hidup anda.
benda?asal tak org?ermm.
1.CERMIN MATA.*againn..
2.buku/novel yg aku beli sndri dgn duit sendiri.*x leh bla,kalo org pinjam pon buat muka ;O.kah3*
3.Handfon kot.*walopon slalu ltk rata2,slau wat x tahu je kt dier.*
4.laa x habis lagi ke?
5.haa dah habis.dah tnyer benda.byk 'benda' yg aku x syg sgt.aku byk syg MANUSIA je.:P

16. Lagu yang anda suka dan selalu dengar.
slalu tukar2,skrg nih aku x jemu dgr lagu 'I'll BE BACK by 2PM.'kahkahkah.<3<3

17. Bila tarikh lahir dan kt maner korang sambut tahun lepas?
saya lahir pd 30 oktober 1992.
TAHUN LEPAS?kat MRSM P.hulu,pd hari kertas Bahasa Melayu SPM(btol ke?tp tyme SPM laa.haha.).lalalalalala~

18. Rakan blogger yg anda nk tag?
cikfesyen disaster
cik aimeeyy najibah
cik zawii
cik missredheart
cik qayyah
cik katak
dan sila2 ambik sesape yg mahu.jgn malu,sbb aku pon amek dgn muka x malu.;D ngee~

Dec 14, 2010

MY LOVE AND ALWAYS,PAPA J.



ohhh,kepada andaanda semua papa J itu bukanlah "bapa gula" saya ya...sayaaa sayangggg sgt dkt dia!saya syukurr sgt dpt twrn dier utk di"seponser"...i loveee youuuu papa J!!!!!untuk tahu siapa papa J klik
*comel kan?mesti korg mnyampah kat i..slalu over act.meeauww,*



jeng jeng jeng jeng !
dah kenal sape dia?hensem x?cantik ?ouhh.
kehkehkeh.
Alhamdulillah la,dier dah bg nafkah untuk 6bulan pertama.lame taw i tungguuu auww.
hikhik.tiaptiap hari (aku rasa ada penipuan disini.) aku usha dier dlm tenet nih,tungguuuu punya tunggguuuu,bulan tak munculmuncul...namun,penantian ku terjawab setelah masuk ke laman web bendahari uitm..alaaa,yg bursarybursary tuhh...haa x taw?klik BURSARY...

berbalik kepada cerita papa J ku ini...aku berhajat nk tgklahh bil pelajar utk sem 2 neh..skali x de laagii..so,aku pun menggali dan menelusuri 'lubuk' tuh hingga terjumpa ttg papa J ni....pastuh dier tulis telah dikreditkan pada 13/12/2010..harini sudah 15/12/2010..maka dgn cepatnya otakku mengsynthesis data yg diterima..
dan hasilnya...maknaanya disini...papa J dah bagii nafkahhh!auwww auwuww. Alhamdulillah.dptlah tmpung perbelanjaan aku smasa belajar nih.aku bukan org kaya-ade kereta voksewegen beetle-mkn guna sudu garfu.keh4.(apehall aku nih?cehtt.)

sooo,cik fesyendisaster nak belanja air kosong kannn?BOLLLLLEYHHHH.:)
tp kner comment dulu kt cni.WAJIIBB yee cikfesyendisaster.HARHAR.:)
kpd anda,ye anda yg didepan monitor ni..sila2lah jenguk blog cikfesyendisaster yg commell-caantik-hott tuh.*aku rase ko kner blanja aku nih cha.haha*
*hatihati dkt blog cik fesyendisaster ye..ada ini benda;p*



cukup untuk hari ini rasanya."pusemenisme" ku dah dtg.;D

assalamualaikum
- i lovee papa J auww.

OH,DUCATI ITU MOTOR ??




HAR.HAR.HAR.

*VROOM VROOM VROOOM*
pakwe i dtg naek Ducati,miss red heart jgn maraa!auw auww;p.

PADA TANGGAL 14 DISEMBER 2010 ,
AKU BARU TAHU YANG DUCATI ITU JENAMA SEBUAH MOTOR RUPANYA!!??*whatthefan?*
*ini monster bike punya*

hahaha.untuk itu sy ingin berterima kaseh kepada miss red heart yang merah hatinya,krna mnyedarkan akan 'kejahilan' ku ttg dunia permotoran.motor je lah.sbb kereta aku taw sbb ayah aku keja Proton.*percayalah,ia ada kena dan terkena*;p

OK,oleh itu aku dgn tergesagesa dan berlebihlebihan telah mengGoogle perihal Ducati ini.
*budakbudak zaman sekarang,asal x taw je Google,asal x taw je Google.auww auww*

baiklah,sejarah syarikat Ducati ini telah diasaskan
padatahun 1926 oleh 3 orang keluarga Ducati iaitu Bruno Ducati ,Adriano Ducati, Marcello Ducati... Syarikat private ini berpengkalan
di Bologna,Italy..Menurut abg Wkipedia..bukan Wikileaks ye..Ceo syarikat Ducati buat masa sekarang adalah Gabriele Del Torchio..manakala Chairman mereka adalah Glampiero Paoli..

untuk maklumat lebih lanjut SILA KLIK DISINI.YAA,DISINI SHJ.:)

YA DAN JUGAK UNTUK KE OFFICIAL WEBPAGE DUCATI DISINI.

di bawah ini ada beberapa gambar motor keluaran ducati.aku tgk cam motor power rangers pon ada.auww auww.:-

*ini ketua Power Rangers punya,PUTIH*

*ini power rangers kuning punya*


*ini power rangers MERAHH punya*


*ini POWER RANGERS*
haha.aku sukaaa gilaaaa tgk Power Rangers(PR) nih.go go go power rangers!nex tyme kita wat entry PR ni eh?tp,x taw laa bile.kah4.tungggguuu !

haa,itu shj untuk Ducati.khas buat Miss Red Heart merangkap my BFF dan ex-roomie kt PH dulu..auwww auwww,zett.;p

assalamualaikum
-evasofea ducati auw auww

Bau Sambal Goreng Jiran Beliau

disini...di hadapan PC berjenama HP1502 (dah tu je yang beliau nmpk kt monitor nih)...bunyi keletak keletuk papan kekunci ditekan oleh anak pertama perempuan tunggal en.Asmadi dan pn.Zamzam memecah keheningan petang....uhhh.(perlu ke nak inform satu dunia??eh,mcmlahh satu dunia baca bolg aku nih.;p)
pada pukul 5.46 petang....beliau maseh lagi menongkah tangan mendabik dada..eh,bukan dada,Dagu berhadapan monitor PC beliau..(ye,beliau x guna 'Lappy' auw auw tuh kalo kt rumah.cepat panas bg peng'online' tegar-tp-cuba-lawan-nafsu-online seperti beliau.)

sedang enak asyik melayari lamanlaman sesawang yang dijumpai atau sengaja dijumpai oleh beliau.....satu bau seperti sambal-tumis-pedas menusuk menelusuri hidung beliau..*auhhhhh.sodappnyaa bau.perut mula berkencorong lagu "Jatuh untuk Mu" nyanyian "Tangan kedua Lagu cinta"...oh,x pernah dengar ?ohh sorry beliau propa.beliau kata...cuba translate ke dalam "English as a Second Languages"..haaa dapat ke tidakkk?.

baiklahh,berbalik kepada perihal sambal-tumis-pedas-jiran beliau itu..tidak dpt dipastikan puncanya dari mana,kerana penempatan rumah beliau adalah penempatan teres yang berpola sebaris berdepan ber belakang..(huh,beliau dapat A masa jwb Geografi PMR dulu,katanya..)

sedang hidung berkuncup kuncap kuncip menghidu...tibaa tibaaa...."Alahh mokk pokk!aku poso lahh hari nih...guano nehh?bau sambal-tumis=pedas-sedap-jiran beliau itu sudah men'trigger'kan stimulusstimulus saraf beliau..hingga timbulnya keinginan untuk menikmati sambal-tumis-pedas-jiran tersebut..walhal,beliau sedang berpuasa..puasa apa?haa,itu yang kita tak tahu...beliau kata,harini dan esok sunat berpuasa 9 dan 10 muharram..hari asyura..banyakk fadilatnya..klik disini kata beliau dgn penuh auww auwwnya..Alhamdulillah.dpt jugak beliau mnyampaikan walau sedikit...renung2kan dan selamat beramal!

akhirulkalammm,beliau sudah ingin mentup cerita yang boring-tergantung-bosan ini kerana sudah kehilangan idea.kenapa?gara gara penyakit 'pusemenisme' beliau...<

oklah,mak beliau sudah memanggilmanggil dgn syahdunya agar beliau turn ke dapur smbil bertanya.."kau x nak bukak pose ke?dah pkul 6.20 dah ni?"..beliau menjawab.."ohh,dah dah nih.jap jap ore turun" *didalam hati sahaja yang mampu*..kehkehkeh.

oleh yang demikiann,sekian.

assalamualaikum
-beliau auww auww :)

Dec 13, 2010

HA.HA.HA.it was all faked.

cuba nak jadi diri org lain tuh kenapa ?
hurmm.

multisplit personality ke?
haha.

so,better diam lain kali...gembiralah jadi diri sendiri,biar apa org fikir.

tp,kenapa selalu pkir bendabenda yg x sepatotnya?

multisplit personality ke?
haha.

ok,dan aku dah check kat abg Google psl tuh..
SILA KLIK DsiNI UTK TAHU TTG MULTISPLIT PERSONALITY.
*amaran!sediakan kamus oxford dictionary ditepi anda..kerana anda bkl berjumpa ayatayat yg woow,woow,dan woow.muet band 6 kot.;p.*

haha. mungkin aku je kot yg perlu kamus.korg tak.-,-"

eh,multisplit personality ke aku nih?
HA.HA.HA.it was all faked.

Dec 9, 2010

say Alhamdulillah,thank you Allah

hehe.ok Alhamdulillah,ya Allah ats segala nikmat yg Engkau berikan.Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah.segala puji bagi-Mu ya Allah.
Lirik lagu Maher zain-Alhamdulillah.yang bagai dekat dihati.:)


I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope

O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Dec 6, 2010

eh eh tersilap ke ??

"EH tersilap ke ?" ni ayat first yg terpacul dari mulutku setelah saraf otak meng'synthesis' apa
yang dilihat oleh pancaindera ku selepas melihat notification di mukabuku aku pada pagi yang
indah lagi penuh rezeki ini.insyaAllah.:)..kenapa?mengapa?ermm,sumanya oleh gara gara (mcm
lagu BIGBANG lah pulak Gara Gara GO !;p) aku tersilap ltk tahun hijrah kt status tu..dgn
selamba siputnyaa aku post "SALAM MAAL HIJRAH 1431H..baca doa akhir tahun selepas asar
dan doa awal tahun selepas maghrib"...haaa tgk tuh !tahun tuh aku tesilap daaaa....adushhh dah
la aku post slpas 13jam yg lalu..hehehe.

~cerita aku selalu tergantung kan?haha.nilah hilang punca semasa mengarang."pusemenisme".suka hati akuu jaaa.haihhh.;p~


ok memandang kan hari ini 1muharram 1432H,bermulalah tahun yang baru dalam kalendar hidup kita...semoga kehidupan kita di tahun yang baru ini diberkati Allah hendaknya..aaaminnn.ok bercakap pasal tahun baru selalu ada azam2 baru..samaada ianya direnew dari tahun lepas ataupun azam baru fresh dari ladang.antara listlist azam aku tahun ini :

  • x nak tido lepaih subuh dahhh.-.-".perkara berleluasa skrg nih,dan aku termasuk.cuba cuba cuba !eh tak tak!buat buat buat !
  • menjalani kehidupan yang sihat dan cergas dan ceria (tah ada maksud lain kot..;p)
  • perbaiki lagi diri yang tidak sempurna ini...banyak lagi yg perlu aku baiki...perlukan perubahan lebih baik dari tahun yang lalu...jom samasama kita perbaiki diri..:))
haa,harap semuanya bakal tercapai,insyaAllah.eh eh apa pulak azam kamukamu ya ??

ok i'm betttter off now !last from heart, Salam Maal Hijrah 1432H semuaaaaa!




assalamualaikum
-evasofea

Dec 5, 2010

selaamaat paaaagi,kawankawan !




assalamualaikum.rasanyer ni post pling terawal pagi yang pernah dipostkan oleh aku.yeahhh *clap clap clap* untuk diri sendiri...jam di desktop menunjukkkan pukul 6.42am.dan bunyi keleteak keletuk keyboard yang ditekan olehku..memecah kedamaian pagi..
ohhh!hujannn baru sahaja membasahi alam di pagi yang damai ini...ibuibu bapabapa abang kakak mungkin sedang keluar atau sudah keluar mencari rezeki....emmm..mungkin...
tapi,aku pasti raaaamaaaaiiii anak2 muda yang masih enak lena dibuai mimpi...huhu...ada yang terus bangun,solat dan mandi melawan nafsunafsu tidur dan mulakan hari dengan bersemangat..ada yang bangun subuh,tidur kembali...ade yang terus tidur..tanpa menghiraukan waktu subuh yang semakin jauhh melambai pergi untuk hari ini..atau mungkin...baru sahaja tersedar dari lena..dan terus tergocohgocoh mengambil wudhu'...dan,tidak keterlaluan jika aku katakan ada yang baru hendak melelapkan mata..oleh kerana berjaya menjadi "burung hantu homosapien' (suka hatilimpa aku je buat spesies baru.;X)yang berjaya..


ermmm,ini antara normanorma kehidupan pagi yang biasa dilakukan oleh kita..ingin aku tegaskan.."KITA"..kenapa aku tegaskan KITA???sebab aku juga tak terlepas daripada normanorma ini....semuanya kembali kepada diri sendiri..jalan mana yang menjadi pilihan...dalam kehidupan kan banyak yang perlu diri kita pilih...dua "makhluk" yang sentiasa mennguasai kita "NAFSU" dan "AKAL"..antara dua..apa pilihan anda pagi ini ?
aku pon kene buat pilihan lepas ni..lepas online nak tido balik atau mandi terus(kantoi tak mandi laagi.haha) ??aku rasa ni pilihan yang berat,sebab aku terlalu manjakan cikNAFSU tidur...*sigh*.teka apa akan aku lakukan selepas ini ????taraaaa.

assalamualaikum
-evasofea.tamat ditaip pada 6.59am.(betul ni tak tipuuu!)diedit dan dipost lambat sket laa.:D

Nov 15, 2010

heyy heyy kamu !ya ya kamu..



*jeng jeng jeng*








steamboat papa johnny's yg dibelanja oleh encikDaniel kita.(org kayaaa tuh!;p)
dari kiri;encikDANIEL,encikMEOR,cikLAILA,cikNORA,cikWAWA,cikZETT,cikJESSE,cikAKU.:P
tengokkk choppstikkkk!
*ok,my bad guna tgn kiri*heyyy,i'm lefthanded laa.:D
ini makan di kak wendy's
*my 1st time lerr.*ehh,diorg pon jugakk.:P
ni laa sebahagian dari ex-roomie ku yg terchenta.<3
LBIH(lost but in heart):cikZAWI,cikWANI,cikNADIAH.

hoho.:D.saje jer wat gempak kan??pada 14102010 yang lepas,(x berapa nk lepas lagi lahh kan..),aku telah mmbuat perjumpaan ala2 reunion gitu dgn budak2 bilik aku mase form4 and form5.bukan stkt roomie dah diorg nih,they're my best female friends(bff) laa stkt nih.haha.(knapa stkat ni?ahh.bialah aku nk tulis pe pun.;p).mane taw nati brtmbah lagi koleksi BFF aku.hehe.smua kwn pompuan aku anggap bff kot.agaga.(ok ni propa.:))..ok,sambung storry,ktorg gerak gi TS pd pkul 12 tghari..act,pkul 10.30 sume dah kena tunggu...tp...hermmm.biaseelahhh kiter mrncg,Allah yg tentukan kan??huhu.walopon aku dah tercongok kat klsentral tuh dri pkul 10.00am algi.tatapp jua kul 12 bru menyiput ker Times Square atau lebih perasaan lagi..."TS".ni ada koleksi gambar kami..silakan tengokk..:))(mmg korg dah tgk dulu pon..huhu).haha.ok aku terlupa lagi 3 org yg melengkapkan lagi perjumpaan...cikWAWA,encikDANIEL,encikMEORR..thankss alll.ok lahh tu saja utk arini.

p/s:sempat lagii upd8 blog.aku nak balik kg jap lagi nih.huhu.doakan perjalanan aku.last but not least,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA semuaaa.(beg tak kemas lagiii!ohhh.);p*sorry post kali ni kurg bebel sgt.aku kejar masa*.weee~

salam
-evasofea





















































Nov 10, 2010

tak penting,usah klik.


Kenapa aku masih disini,menanti ? hurgghh.sudahhh laahhh weyh !pulang ke tempat kau.duduk diamdiam.buat kerja yang patut.tak payah nak menantinanti nih.taw lah kau dekat dgn seri menanti !(ape plak seri menanti masuk?).ahhh!layan jelah.kan aku kata ini tak penting.
GRRRRRRRRRRR.pfft.


maaf,aku tahu ini kasar.ini bukan ditujukan kepada sesiapa.aku lepas geram je.:O

kembali senyummm ye ? :)

salam
-evasofea

Oct 27, 2010

Before Final 1st sem~~

ok ini adalah koleksi "microfiche" drpd "microfilm" aku untuk tatapan anda sume.(microfiche and microfilm tu anda boleh google sendiri ye?WLAN di beting "highland" nih agak romnatic buat masa sekarang utk sy meng"link"kan mereka..terimakasih.:))

BEFORE OUR 1ST SEM FINAL EXAM:-)



cikLiya,cikQayyah dan cikAku.
cikLiya dan cik Aku..eh,cikMila pon ada ke?-___-"
PapaKun dlm bus OTW ke Bandarayametropolitan BAHAU !:D.
*act aku,cikEcah ,cikLiya dan cikMila telah ke bahau tepat hari jumaat 23 oct yg lalu.hehe;p
*sdg menikmati pemandangan ladang yang "Indahhhhh"*
*25 oct,jam 6.30pm..bukit tepi SM-1.*HOHOHO.jumpa si ______ !yekkk.;p*
*kami kami sebahagian puteri MIC1A3(huu.1A3 dalam kenangan..)
*erkk,hiraukan mukaku yg "chantique" itu.;*
*cikLiya mencari ulat(aku rase lah);p*
*cikQayyah excited lebih naek bukit.:P*
*jeng jeng jeng !
*gambar dua "entiti" yang x berapa nak aneh lagi tidak mengancam kaki dan limpa anda ;D*



JUST ENJOYYY THE SHOWWW!

-salam
evasofea.

Oct 22, 2010

jatuh gedebuk gedebish


azwanis sofea,
kau dah jatuh,bangun kembali ambil tempat kau !
saya takut~

jangan ingat ada orang akan angkat kau , bangun sendiri !
jatuh itu permulaan kebangkitan.kau tabah la !

Oct 14, 2010

wahai diri.....

semakin hilang.semakin terbang.uhhh.tak ingin aku memikirkannya..
tp,aku perlu..perlu untuk?untuk memikirkannya.

hahahah.(aku nak tegelak bcer ayat kat atas tuh.adeyhhh).
aku ni rasa nak tulis blog,tp,dah x de idea dah nak tulis psl ape?.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok,aku rase mood aku dah dtg utk menulis.ehem.:)

ermm,aku rasa aku dah semakin laamaaa,semakin lalai.semakin hanyut dengan "buku yg
bermuka",bukan "buku yg berisi ilmu" yang sepatutnya aku "lalai"kan diriku..aku x taw.
aku rasa bersalah sgt...masa awl2 dulu,aku "boleh" dikatakan "rajin" lah jugak.haha,tp,nak dkt2
final nih aku dah x bersemangat cam dulu dah.

benarkah diri??aku x kuat,tp aku harus kuat dan jadi kuat.lawan "nafsinafsi" yang
berskongkol dgn syaitansyaitan yang senantiasa membisik ke telinga,menghembus ke
mata,menapak di hati....

argghhh.aku takut.aku tak ingin membenci,aku x ingin menyesakkan hati dgn perasaanperasaan yang boleh membiarkan adrenalineku untuk meningkat.

mana dan di mana harus ku cari????semangatyanghilang.hatiyanghidup.bukan hati yang semakin lama semakin sakit,lalu mati.hati yang mati,ibarat ikan tanpa insang.hidupnya hati,hiduplah rohani.

ingatlah diri,bukan sekadar degupan jantung yang mengawal proses hidup manusia,hati itu juga penapis segala.namun,pabila hati mati?. . . . . . . . .. . . . . . . . . . . .hurmmm.
fikirkan wahai diri !

Allah,tuhanku...tunjukkan aku jalan yang benar,jalan yang engkau redhai.ingatkanlah aku andai aku terleka.amin ya rabbal a'lamin.

buat sahabatku jua,maafkan aku andai aku terlupa,ingatkan aku andai aku terlalai.samasama kita mencari redha-Nya.insyaAllah.


salam
-evasofea.<3

Oct 11, 2010

WARNING !

"oh katakan kenapa,kau buat malamku..sukar untuk tidur...menanti esok tiba...katakan kenapa...????"

uwargghhhh.
jangan leka,Azwanis Sofea Asmadi.
just do it !just say it!just remember Allah!just be strong!just let "it" go!

:"(.selalu rasa perasaan terumbang ambing macam ombak laut china selatan musim tengkujuh.)":



salam
-evasofea

Oct 5, 2010

Tempurung.Besi.Alam.anda.

erkkk,cambestkan title post kali ni??
jgn tertipu dgn title yg best ye kawankawan??.aku tgh malas nih.hehhe.

pd 2 october yg lalu,dgn tidak semena2 aku tlah mmbuat keptutsan di saatsaatminitminit terakhir utk mngikuti Eksplorasi Khazanah Alam Negara-anjuran Kelab Pelancongan UiTM,N9..destinasi yang dituju:
  • Gua Tempurung ,Perak
  • Masjid Besi,Putrajaya
  • Alamanda,Putrajaya.

wahhhh~sgt lahhh best masuk gua.walaupun,pd mulanya aku ragu2 jgk..aku takut pintu gua tuh kecik sgt smpy aku x muat.(hahahaha.sgt bukan fikiran seorg pelajar Universiti.=____=').pd 1october,sblum klas bel,cik Iena zana ade mngajakk aku utk mengikuti program ni,tp dgn pnuh gayenyer aku cakappp"naakkkkkk!tp....ntahlahhhh...tgk ahh dulu"..hahha.aku mmg susah sket nkwat keptutsan,aku akn wat di saat2 akhirrrrrrr.........baru kputusan aku kluar dari otakku..tupunn slpas di ajak dipujuk ditarik ,macammacam di lagilahh...hahahha.payah nih kalo org ajk kawen.(kawennn???erkkk.ok2..kuar topik..;p.
back to basic,pengalaman dalam gua mmg saanngggattttttt best!hiraukan lahh benda2 lain yg kurg mnyenangkan hati tuh,tp aku rase berbaloi aku pker peningpening nak gi ker x program nih.hehehe.sbnanyer,program ni utk ahli Kelab Pelancongan sematamatamata...tp,oleh sebab ramai yang sibukmibukcibuk,so...x ramailah yg ahli nk pegi...sbb tulahh dibuka kpd sape2 shj yg ingin mahu nak pergi jugak.(kalo cikgu BM bcer nih,sedih dier tgk anak murid dier tungganglanggan wat ayt.heheh).
oklahhh aku da mls nk citer pjg,bkn org nk bcer sgt ponnn kan?hehhe.(saya memang memahami);p.
untuk melihat gambar2 klik DISINI ya?.tq.

salam
-evasofea.

Sep 29, 2010

negative or positive ?

negative
hey hey you, no no no !
please continue.
yeahh go on with that.

positive
hey hey, stop !
remember what you've to do.
pleaseee stop.i'm begging you.






and i choose ?

Sep 26, 2010

flyers from the heart~


there is some reasons i have to let it go.
let it fly away with the flow of time.
no doubt.
hope to feelin better,soon.
Allah, please lead me to the right way.
amin.ya rabbal 'alamin.

Sep 24, 2010

Cerita_ratarata.~

hoot hoottttt~~
ok dah lame kan x upd8 blog??(ayt common ahh ni..hahah)..erm,sbbnya x de mo00d nk mnulis..arini 25/9/10...lgi sebulan jer nak FINALLL!!!urghh.aku x taw nper skang aku ni jdi mls..leka je.....hurmm...ni nk kner stat struggling balik ah ni...huhuhu..
  • tuto math tuh nak kner khatam uh!!spesely si "ABG LOG"..x pnh nk ader "kimia" dgn dier...nk kner "ngorat" dier kuat lagi nih!!doakan aku brjaya jgk bersama "ABG LOG" ok?hahaha.:P.subject ape lgi eh??(cececehh boelh tanya pulak??haha)..
  • erm,CHM138 pon..bru lpas wat test 2 mlm khamis 23/9 yg lalu...perghhhh!sgt memerahmnyimpulmengclorox otak sungguhh ahh,aku tak taw ah betol ker x aku jwb tuh...jwb mmg lah boleh,benda skang its right or wrong..tawakal jelahh kan?dah x leh nk wat pe pun.....huhuhu..
  • lgi subject CSC134..best jgk sbb blaja psl computer.....taw lah jugak function2 computer nih...how it is functioning,OS,IS,Motherboard,CPU,RAM(bukan relative atomic mass eh...haha..it's random access memory)..
  • MIC102 plak...erm subject ni subject teras lah bg student2 microbes...sem 1 ni bru nk bkenalan je dgn adik2 prokaryotes dgn eukaryotes..best sgt mser lab microb nih..bleh tgk bnda2 halus ni..haha.(wlaupun grup aku slalu x jdi ikut teori pnyer..hahaha)..
  • Lagilagi dan lagi,nex week ader test/quiz yg agak bykk~~..quiz math 3and 4,test CTU..test grammar and speaking BEL..aduhhhhhh!!ni yg aku cuak nih..speakingskeaping nih..aigoo0000ooo.x taw ah nti aku nk bebel ape kan??haha.semoga smuanyer brjln lancar dan bahagia..hahahah.erk,"BAHAGIA???"..hihihi.,,eh,aku pon x taw apehal aku gi citer psl subject kat ats tuh..haha..xpelahh..aku kan "just say it"....
~.~.~.~.~
ok di bawah ini, kluar dari topic subjek:_
  • ,arini spatutnyer aku,cik Qayah,cik Jibah,dan cik LinaZana akn melangkah ker ibunegeri N9, iaitu Seremban pd pkul 10am td...tp,apakan daya...kita hnyer merancang..Allah yg mnntukan...ats sbb2 yg x boleh ditimbulkan disini..kami x jdi pegi..huhu.xpe lahh nti lenkali kiter kuar lgi??lame lgi duk kat Nogori nih...ape lagi eh nk merapumerepek??
  • haaa!mlm td aku gi dinner microb...ermm,bkn dinnerllah..more likely as "jamuan raya pers. microbes"...masa on d way nk gi bas utk ke dewan dato' ape tah kat pekan pilah tuh...hujan turun dgn gramatis skali..sgt ganas hingga x mnghiraukan kami yg comel nih..ats kuasa ygEsa adalah sorg ni bg pinjamkan sekaki payung pd aku,cik Qayah dan cik Mila..maka kami bertiga nih,berjalan lah ke bas yg brada agk jauh dri kolej kmi..basahnye bajuku usah dicerita...sampai terselsema2 aku nih..bsh lenjun dah..nsib bek x tempel makeup..kalo x..habis ahh~~hahaha.overall,it was ok lah..cume yg x puas ati x leh tambah mknan...hahaha.aku berlapar kot nk gi dinner tuh..hahaha..lwk tol..papepun,benda dah lps..mls ah nk pker lg..huhuh...

ermm,ape lgi nk crita??byk sgt plak nih nk crita kan??ermm.slalunyer panjang2 nih org mls nk bcer..gmbr pon x dpt di upload lgi..aku on9 gune wireless yg didapati oleh jiran sblh yg agk ke"slow"an nih..wireless kt umah aku x penah on pon lgi..tak taw apo sobab mosababnya..huhu.
rase thats all for this time..:)

salam
-evasofea

Aug 14, 2010

it's just me scribbling around.


~ignore the title if its grammatically or logically incorrect.oww yeah;p

Assalamualaikum sume.ermm dah lame giler kan x upd8 blog ni?dah lame x "just say it".ohho0o0o.byk sbb nih aku x leh nak upd8
  1. "berukband" aku yg cam "beruk" tuh sgt lmbt.kaler hijau jerr..x penah nak biru.huh.
  2. x derk masa lahh.(pdhl mase mlepakmeronggeng ade jer..huhu)
  3. x taw nk crite ape wlupon mcm2 ayt menonggeng di fikiran.uhuk.:X
~ok itu sudah cukup untuk intro ye kawankawan

byk menda nih nk citer tp x taw nak start hok mano.ermmm.citer psl life kt pilah lah.pilah was good.really.alhamdulillah.smuenye dpermudahkan-Nya..harap its remains the same till the end..insyaAllah.(tetiber terngiang lagu Maher zain..insyaAllahh....)hihi.aku malas lah nak pkir ayt..so aku listkan kt bwh ni eh?heheh.
  • aku punyer group/class adlh MIC1A3..diterajui oleh "papa rith" kami yg sgt berdedikasi.huhu.untuk gmbr ,sila tunggu lainkali.
  • room8 aku bdk johor..org kota tinggi..huu.jaoh tu dri pilah..sian dier, mak dier jrg dtg.huhu.pemely aku mmg selalu dtg..hehe.1jam++ je kot dri shah alam.haha
  • dlm klas aku ader 6 kwn rapat..dgn yg len pon rpt jugak..tp yg 6 org ni mmg skepala abes lahh..bengong2 jer sume.untuk crita lebih lanjut silatunggu ya?.;p
  • kat kolo pilah kdai2 manyakk kdai cinaa maaa..."kedai sinseh" cina pon besepah.haha.psst:main point aku ckp cz anak tokey kdai sinseh tuh hensem mcm mmt koreaa!!!haha.tjumpa mase aku nk gi beli koolfever.haha.nk snap gmbr tp x sempat..huuu.:"(..(ok,ni dah myimpang.uhukk)
  • kat pilah jugak aku blaja sgt "berjimatcerematcikmat" cz adelahh sbbnyer..hihi.dan mnerima ape yg ade..cz kat anjung selera perpatih yg ado kt uitm tuh lauknyer "maintain" dan "steady" jer tiap hari..erkk ape yg aku cuba smpy kan adlh lauk yg same tiap hari.(byk songeh plak aku,tp inilah luahan aku..i just say it!;p)
  • kat pilah lagi,sgtlah sejuk disana...tp kalo panas sgtla panas, ..huu.tp aku ok jer..trima jer..alhamdulillah..
  • kat pilah lagilagi,lagi ape eh?ahhh aku dah hilang pokus.haaah.ok lah..lenkali smbung lagi!c u next post!(ntah biloo tahh..huuu.)
post ini akan dibuat pnmbhbaikkan dgn gmbr2 yg akn dupload nti.soooo tungguuu!:).

salam.
-evasofea.

Jun 24, 2010

Satu lagi episod baru hidup ini.~

Assalamualaikum.wah!dah lame aku x upd8 blog kan?haha.xper.bkn blog hebat+best pun.haha.
ok harini 25jun2010...sehari sblum aku gi daftar di UiTM Kuala Pilah,Negeri Sembilan.maka dengan itu,bermulalah episod baru dlm hidup aku ini.as a U student.org kater zmn kt u best..btol ke?ada yg kater kene pandai bwk diri(yg ni mmg aku stuju.).hurm.hal bgini lah yg mbuatkan aku runsing...aku hanya mampu membayangkan...pdhl realitinya..Allah yg maha esa juga tahu segalanya.graf prasaan aku turun naik lompat jatuh.gedebuk.gedebish.gedebum.(haha.apedaaa.)boleh kner heart attack nih.haha.nauzubillah.mintak dijauhkan.

erm.melangkah ke tempat baru sering mmbuatkan hati tak keruan bagai ikan haruan.(ape kene mngena?).mcm2 berlari berjoging berjalan di benak fikiran."mcmana kwn kat sana nti?","ok ker diorg?","belajar mcmana?","dpt kwn sbilik cmne?".macammacam.haha.konklusinya,fikir tp jgn khuatir.jangan takut,jangan menangis,Allah sentiasa disisi.tabahkn hati Azwanis Sofea!!subhanallah wabihamdihi,suhanallahila'zim.

Doakan aku ye sahabat?agar kita semua sama2 diredhai oleh-Nya.amin.

'Allah tidak akan mmbebani hambanya melainkan dgn kesanggupannya.dia mendapat pahala(drpd kebajikan) dari apa yang diusahakan.dan dia mendapat seksa (drpd kejahatan) yang dikerjakannya. .'(Al baqarah:286).

salam.:).
-evasofea.

May 17, 2010

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam

salam.aku baru jer terbaca artikel nih masa belek2 artikel2 yg penuh dgn pengajaran di iluvislam.pastuh terjumpa lah artikel ni.bacalah.aku pun baru jer tahu psl menda nih.wallahualam.byk lagi yg perlu diperbaiki dlm diri ini.Astaghfirullahal'azim

iLuvislam.com | Discover the Beauty of Islam

May 7, 2010

isi kebosanan anda !:P

haha aku tgh boring td weyh so.. td aku on9 mukabuku,dan tetiba dkt wall ada kwn post menda ni.so i'll just try it.cool huh?.bkn per saje nak test personality.hehe.cubalah DISINI!jwb sepenuh jujurnya.hehe.untuk tingkatkan motivasi jer ni.this is my result!huhu.

Your personality type: "Dreamy Idealist"

Quiet, reflective and idealistic. Interested in serving humanity. Well-developed value system, which they strive to live in accordance with. Extremely loyal. Adaptable and laid-back unless a strongly-held value is threatened. Usually talented writers. Mentally quick and able to see possibilities. Interested in understanding and helping people.

keywords:-
bold:yes.
italic:sometimes.:)
small:into it.insyaAllah.

Careers that could fit you include:

Writers, artists, counselors, social workers, English teachers, fine arts teachers, child care workers, clergy, missionaries, psychologists, psychiatrists, scientists, political activists, editors, education consultants, journalists, religious educators, social scientists.


wah wah wah !.

~.insyaAllah.amin.

salam

-evasofea.

May 6, 2010

5 Perkara

5 perkara



خمسة أشياء كلنا نريدها و نحاول الحصول عليها
lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya

1- وجه جميل
1:wajah yang cantik
2-
فلوس بالملاين
2:duit yang banyak
3-
صحة قوية
3:kesihatan yang baik
4-
اولاد شاطرين وفالحين مثلنا
4:anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita
5-
نوم عميق من دون مهدئات و أدوية
5:tidur yang nenyak tanpa ganguan


سهلة جدا و بوصفة سحرية و سهلة تستغرق
15 دقيقة يومياً ! كيف؟؟؟؟؟
senang jer untuk mendapatkannya hanya 15minit setiap hari.

قال رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم :
Sabda Rasulullah s.a.w.


من ترك صلاة الصبح فليس في وجهه نور و من ترك صلاة الظهر فليس في رزقه

siapa yang tinggalkan
solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan
solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat

بركة و من ترك صلاة العصر فليس في جسمه قوة و من ترك صلاة المغرب فليس في

dan barang siapa yang tinggalkan
solat asar tiadalah padanya kekuatan badan ,dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat

أولاده ثمرة و من ترك صلاة العشاء فليس في نومه راحة

dan barangsiapa yang tinggalkan
solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak

بلغ عن الرسول
( صلى الله عليه وآله وسلم ) ولو آية
sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat

Semoga mendapat manfaat.

sumber dari emel pakcik sy.:))
salam
-evasofea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...