Search This Blog

Dec 14, 2010

Bau Sambal Goreng Jiran Beliau

disini...di hadapan PC berjenama HP1502 (dah tu je yang beliau nmpk kt monitor nih)...bunyi keletak keletuk papan kekunci ditekan oleh anak pertama perempuan tunggal en.Asmadi dan pn.Zamzam memecah keheningan petang....uhhh.(perlu ke nak inform satu dunia??eh,mcmlahh satu dunia baca bolg aku nih.;p)
pada pukul 5.46 petang....beliau maseh lagi menongkah tangan mendabik dada..eh,bukan dada,Dagu berhadapan monitor PC beliau..(ye,beliau x guna 'Lappy' auw auw tuh kalo kt rumah.cepat panas bg peng'online' tegar-tp-cuba-lawan-nafsu-online seperti beliau.)

sedang enak asyik melayari lamanlaman sesawang yang dijumpai atau sengaja dijumpai oleh beliau.....satu bau seperti sambal-tumis-pedas menusuk menelusuri hidung beliau..*auhhhhh.sodappnyaa bau.perut mula berkencorong lagu "Jatuh untuk Mu" nyanyian "Tangan kedua Lagu cinta"...oh,x pernah dengar ?ohh sorry beliau propa.beliau kata...cuba translate ke dalam "English as a Second Languages"..haaa dapat ke tidakkk?.

baiklahh,berbalik kepada perihal sambal-tumis-pedas-jiran beliau itu..tidak dpt dipastikan puncanya dari mana,kerana penempatan rumah beliau adalah penempatan teres yang berpola sebaris berdepan ber belakang..(huh,beliau dapat A masa jwb Geografi PMR dulu,katanya..)

sedang hidung berkuncup kuncap kuncip menghidu...tibaa tibaaa...."Alahh mokk pokk!aku poso lahh hari nih...guano nehh?bau sambal-tumis=pedas-sedap-jiran beliau itu sudah men'trigger'kan stimulusstimulus saraf beliau..hingga timbulnya keinginan untuk menikmati sambal-tumis-pedas-jiran tersebut..walhal,beliau sedang berpuasa..puasa apa?haa,itu yang kita tak tahu...beliau kata,harini dan esok sunat berpuasa 9 dan 10 muharram..hari asyura..banyakk fadilatnya..klik disini kata beliau dgn penuh auww auwwnya..Alhamdulillah.dpt jugak beliau mnyampaikan walau sedikit...renung2kan dan selamat beramal!

akhirulkalammm,beliau sudah ingin mentup cerita yang boring-tergantung-bosan ini kerana sudah kehilangan idea.kenapa?gara gara penyakit 'pusemenisme' beliau...<

oklah,mak beliau sudah memanggilmanggil dgn syahdunya agar beliau turn ke dapur smbil bertanya.."kau x nak bukak pose ke?dah pkul 6.20 dah ni?"..beliau menjawab.."ohh,dah dah nih.jap jap ore turun" *didalam hati sahaja yang mampu*..kehkehkeh.

oleh yang demikiann,sekian.

assalamualaikum
-beliau auww auww :)

5 comments:

miss red heart said...

hahaha... auw auww kat sini gak... hehehe... xnak pass kan ke sambal tu kat sini... nk gak rase..

evasofea (bukan nama sebenar) said...

miss red heart yg sgt reddddd,sambal tuh bukan milikan beliau auw auw.x dapek laa nk post ke Palam cik red red auuww.;p

ZAWIDATUL ATHIRAH said...

baca post mayo..laparrrr la pulak..haiyakk..;)

ZAWIDATUL ATHIRAH said...

baca post mayo neyh...laparrr la pulak..;)

evasofea (bukan nama sebenar) said...

kami yg membaunyer nih laagiiii lahh.hik3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...