Search This Blog

Dec 14, 2010

OH,DUCATI ITU MOTOR ??




HAR.HAR.HAR.

*VROOM VROOM VROOOM*
pakwe i dtg naek Ducati,miss red heart jgn maraa!auw auww;p.

PADA TANGGAL 14 DISEMBER 2010 ,
AKU BARU TAHU YANG DUCATI ITU JENAMA SEBUAH MOTOR RUPANYA!!??*whatthefan?*
*ini monster bike punya*

hahaha.untuk itu sy ingin berterima kaseh kepada miss red heart yang merah hatinya,krna mnyedarkan akan 'kejahilan' ku ttg dunia permotoran.motor je lah.sbb kereta aku taw sbb ayah aku keja Proton.*percayalah,ia ada kena dan terkena*;p

OK,oleh itu aku dgn tergesagesa dan berlebihlebihan telah mengGoogle perihal Ducati ini.
*budakbudak zaman sekarang,asal x taw je Google,asal x taw je Google.auww auww*

baiklah,sejarah syarikat Ducati ini telah diasaskan
padatahun 1926 oleh 3 orang keluarga Ducati iaitu Bruno Ducati ,Adriano Ducati, Marcello Ducati... Syarikat private ini berpengkalan
di Bologna,Italy..Menurut abg Wkipedia..bukan Wikileaks ye..Ceo syarikat Ducati buat masa sekarang adalah Gabriele Del Torchio..manakala Chairman mereka adalah Glampiero Paoli..

untuk maklumat lebih lanjut SILA KLIK DISINI.YAA,DISINI SHJ.:)

YA DAN JUGAK UNTUK KE OFFICIAL WEBPAGE DUCATI DISINI.

di bawah ini ada beberapa gambar motor keluaran ducati.aku tgk cam motor power rangers pon ada.auww auww.:-

*ini ketua Power Rangers punya,PUTIH*

*ini power rangers kuning punya*


*ini power rangers MERAHH punya*


*ini POWER RANGERS*
haha.aku sukaaa gilaaaa tgk Power Rangers(PR) nih.go go go power rangers!nex tyme kita wat entry PR ni eh?tp,x taw laa bile.kah4.tungggguuu !

haa,itu shj untuk Ducati.khas buat Miss Red Heart merangkap my BFF dan ex-roomie kt PH dulu..auwww auwww,zett.;p

assalamualaikum
-evasofea ducati auw auww

1 comment:

miss red heart said...

wah wah... u br tau ke ini ducati=motor... aww.. dulu ko igt bf ak suke org name ducati ke?? adeih... xpe..kire ko dh blaja sumthink r dr ak kan?? hehehe.. wo ai ni ducati!! i love u red ducati.. wah!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...