Search This Blog

Oct 14, 2010

wahai diri.....

semakin hilang.semakin terbang.uhhh.tak ingin aku memikirkannya..
tp,aku perlu..perlu untuk?untuk memikirkannya.

hahahah.(aku nak tegelak bcer ayat kat atas tuh.adeyhhh).
aku ni rasa nak tulis blog,tp,dah x de idea dah nak tulis psl ape?.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok,aku rase mood aku dah dtg utk menulis.ehem.:)

ermm,aku rasa aku dah semakin laamaaa,semakin lalai.semakin hanyut dengan "buku yg
bermuka",bukan "buku yg berisi ilmu" yang sepatutnya aku "lalai"kan diriku..aku x taw.
aku rasa bersalah sgt...masa awl2 dulu,aku "boleh" dikatakan "rajin" lah jugak.haha,tp,nak dkt2
final nih aku dah x bersemangat cam dulu dah.

benarkah diri??aku x kuat,tp aku harus kuat dan jadi kuat.lawan "nafsinafsi" yang
berskongkol dgn syaitansyaitan yang senantiasa membisik ke telinga,menghembus ke
mata,menapak di hati....

argghhh.aku takut.aku tak ingin membenci,aku x ingin menyesakkan hati dgn perasaanperasaan yang boleh membiarkan adrenalineku untuk meningkat.

mana dan di mana harus ku cari????semangatyanghilang.hatiyanghidup.bukan hati yang semakin lama semakin sakit,lalu mati.hati yang mati,ibarat ikan tanpa insang.hidupnya hati,hiduplah rohani.

ingatlah diri,bukan sekadar degupan jantung yang mengawal proses hidup manusia,hati itu juga penapis segala.namun,pabila hati mati?. . . . . . . . .. . . . . . . . . . . .hurmmm.
fikirkan wahai diri !

Allah,tuhanku...tunjukkan aku jalan yang benar,jalan yang engkau redhai.ingatkanlah aku andai aku terleka.amin ya rabbal a'lamin.

buat sahabatku jua,maafkan aku andai aku terlupa,ingatkan aku andai aku terlalai.samasama kita mencari redha-Nya.insyaAllah.


salam
-evasofea.<3

2 comments:

melle. said...

haha aku pun sama. 24/7 fb

evasofea (bukan nama sebenar) said...

melle:btol2..huu.dah la final tinggal seminggu je.uwarghh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...