Search This Blog

Oct 14, 2011

FAST or SLOW?

Assalamualaikum.

hehe.malam ni rasa macam nak conteng-conteng je kat sini..kenapa eh?errmm,sebab tengah celaru nak pilih jalan masa depan.(uihh bunyi macam kena paksa kawen je.haha;p).ok dalam post aritu,yg mana?yg INI haahhehe..erm,update terbaru,fast trek untuk pelajar part 3 microb,dah ditawarkan untuk degree microb.wuhooooo!glad to hear that...
tapi,
tapi,
tapi,
aku tak taw laa..aku memang nak sambung microb pun..sebelum uitm twrkan degree microb utk fast trek nih,aku mmg dah tawar hati dgn fast track ni..sbb yg dtwrkan pd masa itu hanyalah degree biology.aku x maw.huhu.so,aku tetapkan hati (yeke??haha.)aku teruskan diploma microb dan bercita-cita nak sambung degree microb after dip...senang kan?


namunnnnnnnnn,Allah tak bagi jln senang utk aku buat keputusan lagi..tup tup gi wall MPP UiTM N9,depa kata dip mikrob boleh pegi degree mikrob,dah tanya dah dekat para MPP,dan diorg kata,degree mikrob dah ada kat Shah Alammmm...haiihhhhh.
aku pun macam tak tahulaa nak amek fast track ataupun,nak stay with rncgn aku nak habiskan diplomaa...huuuu..:"( sayaa sayangg sangat diploma.ermm.
ok,ok kita listkan apa baik dan buruk dia nak?

+ve :
  • jimat masa
  • boleh mulakan hidup yg baru
  • degree kat shah alam(motif:dekat dgn rumah.-__-v)
  • umur 23 dah ada degree.(yg ini best:p)
  • umur 24 boleh ambil master,insyaAllah..
  • kawen cepat..(errr..o,O kurr..kurr..)

-ve:
  • tak dapat skrol diploma
  • kalau kandas,kena patah balik diploma.
  • praktikal?(stkt ni blum dkenal pasti ada ke tidak praktikal degree microb uitm.)
  • kawann diplomaaa sayeeeee :"( (ok jgn emosi sangat.-__-)
[update pada 14/10/11]
  • kena kuatkan hati betul2 sbb dah tak boleh pusing belakang dah bila dah amek degree.
  • kalau teruskan diploma,masih ada peluang untuk aku pergi ke cabang2 lain contohnya,medic,pharmacy,chemistry,biomolecule,etc..
  • result2 diploma saya yg lepas..burn macam tu je.
  • pengalaman mungkin lebih banyak kalau teruskan diploma.(rasa mcm terlalu muda nak amek degree.err,pdhl nex year dah nak masuk angka 2 kt depan..XD )

erm ni lah yg boleh difikirkan buat masa ni..kalau korg2 ada penambahbaikkan nak tambah +ve and -ve amek fast track,dipersilakan^.^ saya terima apa jua komen anda..hihi.ok?
kena banyak-banyak minta pada Dia agar ditunjukkan jalan yang terbaik dan diredhai.aminn.:)



p/s:rasa macam nak call je dean FSG.-______-.

[update pada 17/11/2011]

haii orang-orang kampungg,td aku stalk wall MPP sat,haha nak taw x...
rupanyaaaaa,degree mikrob tidak ditawarkan lagi dlm proggam fast track nih..haa??why??haha.entahlaa,diorg je yg pandai2 wat spekulasi..aigoo aigoo.bikin kecohh smpy aku dgn smngtnya buat post bagai..haha.tp xpelahh boleh jugak aku berbrainstorming tyme cuti nih.haha.ermm,soo apa keputusannya?Aku rasa mungkin aku teruskan diploma yg berbaki 3 semester shj lagi.huhu.insyaAllah ada rezeki,kita smbung mikrob juga,kalau tidak,mungkin yg lain lebih baik buat aku,ya kan??hihi.ok till here.
assalamualaikum.^___^

p/s 2 : tah papee je,lainkali confirmkan dulu sebelum dicanang khabar-khabar yg tidak pasti.hmmm.apapun,people make mistake.:))

7 comments:

Princess Rapunzel 1st said...

try la wat solat istikharah... & aku cadangkan ko wat Plus,Minus,Interesting sbb teknik 2 agk membantu aku time dpt 3 twrn ari tue pas SPM...

mayo mayonisofea. said...

haha ok:) tq kak bell:) ko x amek??

Fayapple said...

Buat P-M-I. good reminder. plus-minus-interesting mcm buat dulu. Then buat istikharah. Semoga dipermudahkan ye mayo! All the best ;)

p/s: thank you lah bgtau, aku taktau pun pasal ni. haha. terima kasih :)

aimi najibah^^ said...

mayo..ttapkan pilihan dgn istikharah oke..tp thanx gak ko post bnder nih..leh ak bce positive negativenyer..hehe..love u mayo!

syahidah fazil said...

i think its better if you stay with diploma.. =)

Zawidatul Athirah said...

ALL the best Mayo!Buat pilihan yang terbaik..Semoga dipermudahkan oleh-NYA..InsyaALLAH..:)

mayo mayonisofea. said...

yupp sy stay dip.insyaAllah.:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...