Search This Blog

May 3, 2011

Cerita Kolejku.


halluu halluuuu!
hehe disamping aku wat challenge2 bagai tuh..aku nak jugak lahh share2 benda2 yang berlaku kt diri aku nih..hahaha.lantaklahh org nak dgr ke tak..i x kesah what 'the people' say..(inspired by AimanAzlan...checked it out his vlog.click AimanAzlan.nice vlog bro!!:D)

nak cerita pasal Kolej Kediaman.:)

okayh.since kolej kediaman punya permohonan dah boleh disemak berjaya atauu tidakk sejak 2mei lepas..dan akuu pun telahh menyemaknyaa dannn.....



BERJAAAAYAAAAAAAA!








TAPPPIIIII......



KENAPPAAA??KENAPAA?WHYYYY?



sebabbbbb.....
aku dah dapat rumahh sewaa..
(err nanti aku ltk gmbr rumaah eh?x sempat nk ambik arituh..lalala..waitt..)
hehehe.

tapii mesti ramai yang tanyaa kenpaa duk luar,dah dapat kolej??ermm..*tink tink*

ni ada sedikit 'perbualan' yang aku reka guna imaginasi aku.keh3..enjoyy!:)

'the people':kenapa nak duk rumah sewa???dah dpt kolej nak duk luar jugak??rugii..rugii..

aku:ehem..ehem..mmg laa sapa kata duk kolej x syokk..tp,setelah berfikirfikir..lambat laun aku kena duk luar jgk..soo,dah alangalang dapat rumah sewa yang murah+fully furnished lagi+dalam pagar tuan rumah+cantik+comel..blablabla..baek duduk je..sbb nanti kalo dah duk kolej sem ni..tetiber sem dpn x dpt...mana gua nak carik rumah sewa cenggitu lagiii doowww??tell mee tell me!!haha

'the people':hellehh..kau nih cepat mnyerahh laa..sem dpn lagi mungkin ko dpt kolej jgk..fight for it laa derr!!

aku:hahaha.ok aku admit mmg kalo nak dpt kolej sem dpn lagi tuhh..mungkin ada harapan..tp,xpelahh.aku bg kat yg betul2 nak laa kan..maybe diorg ada sebab sendiri diorg nak kolej.

'the people';hallahh kauu..alasan lebih.


aku:eh betul pe aku kata..baek kita bersusah dahulu,bersenang kemudian..smpy bila kita nak duk bwh ketiak kolej je?sume disediakan..blablabla..lamelame kita kena hidup sendiri jugak..kan?soo take da experience while we have da time:).


'the people':ohhhh wait waiitt!ko nak kata duk kolej ni anak manjaa laa eh?haaaa.ok mmg laa duk kolej sume disediakan..senang..xpyh nak masak..byr sewa..cari barang kalo nak masak... tp,dahh sekarang tugas kau untuk belajar..bkn wat kerja2 rumah tuh..bazir masa dowhh!cuba byg,brapa chapter boleh habis dalam masa yang sama dengan kau memasak utk lunch?ce cite..ce cite?

aku:haaa wait waiitt ddaaa..kita ni bukan hanya belaja dgn Silberberg,Rayymond,Giancolli,Tortora,Boyer,J. Black je derr...kena jugak blaja dgn Makcik Jumiah,pakcik Sudin.Akak Limah,Tok wan..belaja cara nak hidup..bukan hidup dengan belajar saje..adee paham tak?haa.


'the people':ermmm..kau duk kolej boleh jugak kau blaja benda2 tuh..keluar lahh kolej sekali sekala..


aku:ehh tak buang masaa kee nak keluarr?nti kang habis berapaa chapter pulakk kau x bace...haha

'the people':errr..........

~the end~
agakagak sapa menang?keh3:P

hahahaha.oklahhh conclusionnyaa,sebenarnyaaa duk dalam kolej and duk luar pun ada pros and cons.kena bijak bawa diri.mana2 pun kita pergi atau tinggal..yang penting setiap pengalaman yang kita dapat tuh kita muhasabah kembali dan fikir..apa yang kita dpt dari 'event' tersebut..ambil yang positive,neutralize yang negative!




p/s:chill ye dak kolej.aku pun sayangg sebenanyerr kehidupan duk lam kolej.ada manisssnyaa!banyak actually.:))

7 comments:

Princess Rapunzel 1st said...

wa...bagus la cik mayonisofea nie... independent...

alin said...

duk kat luar tu bahaya mayo, so tc yeee :D

mayo mayonisofea. said...

@alin or wan:haha.baekkk wannn!:).kt luar pun bukan jauh sgt.luar pagar uitm jerr.keh3..;p

@rapunzel:welll..tgk laa akak iparrnyerr.hehe

fesyendisaster said...

best2 !! hahahaha wat aku gelak pagi2 buta nie.. hoho :)

Zawidatul Athirah said...

wahh dah dok luar ek!tc!..:)

mayo mayonisofea. said...

@fesyenD:hehe.jgn ada org lain smbung gelak sudahh..;p

@zawi;tq wiwi!;)

fesyendisaster said...

woiii !! jgn la.. seram doe!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...